27 Mayıs 2010 Perşembe

Kenyalı öğrenciden has baklavanın tüyoları

Kenyadan Baklava tarifi
Türkiye'de 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na Kenya'dan katılan Rıchard Mwanda, özel beceriler yarışmasında 'Gaziantep baklavası nasıl yenir? Has baklava nasıl anlaşılır?' başlıklı bir sunum yapacak. Kenyalı Rıchard'ın tüyoları ilgi çekiyor.

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına katılan öğrenciler birbirinden renkli sunumlarla yarışacak. Bu öğrencilerden biri de yarışmaya Kenya'dan katılan Rıchard Mwanda. Baklavayı ilk kez Kenya Işık Lisesi'ndeki Bekir isimli öğretmenin ikramı ile yediğini ve çok sevdiğini belirten Mwanda, yarışmaya da 'Gaziantep Baklavası nasıl olur? Has baklava nasıl anlaşılır?' konulu sunumu ile katılacak. Baklavayı, Gaziantep şivesi ile anlatan Mwanda bu nedenle olimpiyatlarda Gaziantepli Rıchard olarak da tanınıyor. Mwanda, baklavanın 'ele alındıktan sonra ters tarafının damağa yapıştırılarak' yenmesi gerektiğini söylüyor. Fıstık ve yağının tadının alındıktan sonra yapılması gereken 'çıtırtı testini' ise, "Sonra damağın ile dişini birleştireceksin. Eğer çıtırdı gelirse bilki o baklava Antep Baklavasıdır." şeklinde anlatıyor.

Mwanda olimpiyatlarda iddialı olduğunu da sözlerine ekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder