12 Mart 2009 Perşembe

Türkçe Olimpiyatları Nedir? Kim Düzenliyor? Amacı Nedir?

1. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları bir final yarışmasıdır.

2. Yarışma dili Türkçedir.

3. Ülkeler, yapacağı seçmelerin şartlarını kendileri belirleyecektir. Ancak seçmelerin 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları “Yarışma Şekli” esaslarına göre yapılması tavsiye edilir.

4. Ülkelerden çıkış için gereken evraklar (vize, sağlık raporu, aile izin belgesi vb.) ülke takım temsilcisinin sorumluluğundadır.

5. 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 27 Mayıs-10 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacaktır.

6. Genel değerlendirmeyi Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından kurulan jüri yapacaktır.

7. 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılacak olan ülkelerin Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği’ne (TÜRKÇEDER) müracaatları şarttır. Müracaatları olmayan ülkeler yarışmalara katılamaz.
Sınavla ilgili ön hazırlıkların yapılabilmesi, vize vb. resmi işlemlerin yürütülebilmesi için sınava başvurular, (öğrencilerin, adı, soyadı ve diğer katılım belgelerinde istenen bilgiler eksiksiz doldurulmuş olarak) 20 Nisan 2009 tarihine kadar yapılmalıdır. Müracaat için İnternet adresimiz: www.turkceolimpiyatlari.org

8. Daha önce Türkçe Olimpiyatları’na katılmış öğrenciler hiçbir yarışmadan olimpiyatlara katılamaz.

9. Sadece bayan ya da sadece bay yarışmacılardan oluşan takımların başında 5 kişiye kadar 1 takım temsilcisi, takımdaki yarışmacı sayısı 5 kişiden fazla ise 2 takım temsilcisi bulunacaktır.

a. Karma takımlarda ise takım temsilcisi olarak 1 bay, 1 bayan takım temsilcisi bulunacaktır.

b. Yarışmacı ve öğretmen dışında misafir veya veli kabul edilmeyecektir.

10. Şarkı ve şiir yarışması haricindeki yarışmalara 13-19 yaş aralığındaki (1990-1996 yılları arasında doğmuş olanlar) yarışmacılar katılabilir. Şarkı ve şiir yarışmasına ise 12-16 yaş aralığındaki (1993-1997 yılları arasında doğmuş olanlar) yarışmacılar katılacaktır. 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na, belirlenen yaş aralığının dışındaki başvurular kabul edilmeyecektir. (Makale yarışmasında yaş sınırlaması yoktur. Bu yarışmaya tüm üniversite öğrencileri katılabilir.)

11. Yarışmacılar, ödül törenine mutlaka millî kıyafetleriyle katılacaktır.

12. Her ülke, küçük / orta / büyük boy olmak üzere her boydan en az ikişer bayrak getirmelidir.

13. Her ülke, olimpiyatlar kapsamında yapılacak kültür şöleninde ülkesini tanıtıcı stantlar hazırlayacaktır.

14. 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ile ilgili sorularınız için haberleşme adresimiz:

bilgi@turkceolimpiyatlari.org

bilgi@turkcedernegi.org

15. Olimpiyatlar kapsamında Türkiye'ye gelen tüm yarışmacıların, takım temsilcilerinin ve öğretmenlerin yol masrafları kendilerine aittir. Türkiye'de bulundukları süre boyunca konaklama, yeme-içme, gezi vb. harcamalar TÜRKÇEDER tarafından karşılanacaktır.

16. Türkçe olimpiyatlarına katılan yarışmacı ve takım temsilcileri, olimpiyat tarihi süresince TÜRKÇEDER yetkililerinin izni olmadan hiçbir faaliyette bulunamaz ve olimpiyat kampından ayrılamaz.

17. Ülkelere verilen kontenjanlar dışında gelen yarışmacılar ya da takım temsilcileri olimpiyat organizasyonuna kabul edilmeyecektir.

18. Türkçe Olimpiyatları’nda çift ödüllendirilme yapılmaz. Yarışmacıya -birden fazla kategoride yarışıyor olsa dahi- elde ettiği en üst derecenin maddi ödülü verilir. Bu kural, takım temsilcileri için de geçerlidir.

19. Her bir grup kendi içerisinde yarışıp ödüllendirilecektir.
20. Yarışma sonuçlar www.turkceolimpiyatlari.org / bilgi@turcedernegi.org adreslerinden veya Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği'nden (TÜRKÇEDER) duyurulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder