26 Nisan 2010 Pazartesi

Gazeteci ve yazarlar okuma salonunu ziyaret etti!

Gazeteci ve yazarlar okuma salonunu ziyaret etti!





Gazeteci ve yazarlar Ferdi Tayfur Okuma Salonu'nu ziyaret etti. Öğrencilerle neşeli bir sohbet yapan gazeteciler öğretmenlerden okuma salonu konusunda bilgi aldı.

Senegal'deki Yavuz Selim Türk okullarındaki Türkçe olimpiyatlarına katılan gazeteci ve yazarlar, Adana'yı ziyaret ederek yurt dışındaki Türk okullarına finansal destek sağlayan Adanalı işadamlarını tanıma fırsatı buldu. Gazeteciler ayrıca Altın Çocuk Derneği tarafından Anadolu Mahallesi'nde açılan Ferdi Tayfur Okuma Salonu'nu gezerek çocuklarla sohbet etti.


Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) davetlisi olarak gelen, Star gazetesi yazarı Ergun Babahan, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü ve Zaman Gazetesi yazarı Abdülhamit Bilici, gazeteci-yazar ve Atv program yapımcısı Fuat Uğur, Newsweek Türkiye Dergisi ve Habertürk Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Kılıçbay, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Medya Bölüm Başkanı Erkam Tufan Aytav ve Amerikalı serbest gazeteci Suzy Hansen ile TRT (Kuşak Farkı) program yapımcısı Reşat Çalışlar Adana'ya geldi.


Gazeteciler, AGİD'in yanı sıra Afrika ülkelerine sağlık taramasına giden Sağlık Mensupları Derneği (SAMADER) Adana Şubesi'ni ziyaret etti. Burada SAMEDER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Adıbelli, deneyimlerini paylaştı. Gazeteci ve yazarlara daha sonra Adana'nın tarihi Ulu cami, Ramazanoğlu Konağı'nın yanı sıra Taş köprü gezdirildi. Grup, daha sonra Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan'ın davetlisi olarak verilen öğle yemeğine katıldı.


Öğle yemeğini ardından DSİ Barajgölü tesislerinde 'Medyanın demokrasi ile imtihanı' konulu panelde bir araya geldi. Gazeteciler daha sonra Adana'nın fakir bölgelerine açılan ve öğrencileri liselere giriş sınavına ücretsiz hazırlayan Ferdi Tayfur Altın Çocuk Okuma Salonu'nu ziyaret etti. Yazarlar öğrencilerden gelecekte yapmayı düşündükleri meslekleri sordu. Öğrencilerin kimi polis, kimi doktor, kimi ise öğretmen olmak istediğini anlattı. Hiçbir öğrencinin gazeteci olmak istememesi ise yazarlar arasında espri konusu oldu.

Satar Gazetesi yazarı Ergun Babahan, "İyi ki gazeteci olmak istemiyorsunuz" dedi. Gazeteci ve yazarlara, okuma salonunda tanıtım filmi izlettirildikten sonra heyet Özel Burç Okulları'na geçti. Burç Koleji'nin mimarisine hayran kaldıklarını söyleyen gazeteciler Burada Burç Okulları Genel Müdürü Yılmaz Demir'den okul hakkında bilgi aldı.

Müzik sınıfını gezen Amerikalı serbest gazeteci Suzy Hansen, piyano ve çeşitli müzik aletlerini görünce okul hakkında daha çok bilgi almak istedi. Gazeteci ve yazarların okul içindeki 'demokrasi sınıfı' ilgisini çekti. Öğrenciler arasında seçimle oluşturulan bu sınıfta 'Sosyal bilgiler dersinde Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay başkanı kim olduğunun anlatıldığı sınıfta Mehmet Ali Kılıçbay,"Demokrasi sınıfındaki Genelkurmay Başkanı'nın da darbe yapıp yapmadığını sordu."


Katılımcılar daha sonra AGİD tarafından Hayal Balo salonunda düzenlenen 'Gazetecilerin Senegal İzlenimleri' konulu programa katılarak işadamı, doktor ve eğitimciler ile bir araya geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder